Érettségi vizsga, érettségi bizonyítvány

Az érettségi vizsga felsőoktatási tanulmányaink, így későbbi hivatásunk alapja. Még nincs érettségi vizsgája? Szeretne leérettségezni? Érettségizzen le!

Magántanár

Ha most fogod letenni az érettségit (akár végzős középiskolásként, akár felnőttként, munka mellett), és segítségre van szükséged a felkészüléshez, vagy csak az év végi jegyeden szeretnél javítani, ezért korrepetálásra járnál, a legfontosabb feladatod, hogy kiválaszd a legmegfelelőbb magántanárt.

Természetesen a felkészüléshez szükséged lesz saját szorgalmadra és kitartásodra is - ! sőt a nélkül hiába is jársz magántanárhoz ! - , de a tanár személyén is rengeteg múlik.
Olyan pedagógus mellett érdemes döntened, aki rendelkezik az alábbi elengedhetetlen tulajdonságokkal.

Jó szakember


A pedagógiai érzék és szakképesítés mellett a legfontosabb, hogy a tanár igazi profi legyen a saját szakterületén. Hiszen ha bármit rosszul magyaráz el, és egy hibás adat rögzül be a tanuló agyában, azt később már nagyon nehéz lesz korrigálni. Magántanáraink kivétel nélkül szakképzettek, és több éves vagy akár évtizedes gyakorlattal rendelkeznek.
 

Figyelembe veszi az igényeidet


Mindenkinek más megy jobban: van, aki inkább magolós típus, mások pedig könnyebben átlátják az összefüggéseket. A diákok tanulási tempója is különböző. Egy jó tanár ezt figyelembe veszi az oktatás során, és a tanuló egyéni igényeihez igazítja a feladatokat.
 

Kijavítja a hibáidat


Csak úgy tudunk fejlődni, ha valaki észreveszi és kijavítja a hibáinkat. Persze a negatív kritikát senki sem szereti, de azt úgy is elő lehet adni (és kell is), hogy a diák ne érezze megalázónak, hanem valóban tanulni tudjon belőle. Egy jó tanár azonnal észreveszi és javítja a hibát; ha pedig azt látja, azért követjük el, mert egy szabályt nem értünk, még egyszer, alaposabban elmagyarázza.
 

Érdekessé teszi a tantárgyat


Az egyik ok, amiért egy diák nem hoz jó jegyeket, az, hogy nem érdekli az adott tantárgy.


Ha a tanár unalmasan adja elő az anyagot, nem is csoda, ha nem tudjuk megtanulni. A jó tanár tud motiválni: szemléletesen magyaráz, hogy a diák megértse, és valóban érdekelni kezdje az adott téma. Játékos, izgalmas feladatokat ad (nem csak gyerekeknek), hiszen ezeket sokkal nagyobb élvezet és kihívás megoldani.

Arra törekszik, hogy a diák jól érezze magát az érettségire való felkészülés vagy a korrepetálás során, így később otthon, egyedül is legyen kedve ismételni vagy példákat megoldani.

 

Szereti a tárgyát - a jó tanár lelkesen, szenvedéllyel magyaráz

 

Ha egy tanár látványosan nem szereti a munkáját, akár még a diákkal is megutáltathatja az adott tantárgyat, így az sokkal nehezebben érti meg, és nem is tud jó jegyeket szerezni belőle.
Egy jó tanár lelkesen, szenvedéllyel magyaráz, és megpróbál átadni valamit a tantárgy iránti elkötelezettségéből a diáknak is.

Ha olyan tanárt szeretnél az érettségire való felkészüléshez vagy a korrepetáláshoz, aki rendelkezik a fenti tulajdonságokkal, válassz magántanáraink közül!
 


FaXuniL Kft (H-2220 VECSÉS Város utca 2., telefon:+36-30-256-8-255, adószám13017996-2-13)

Google PageRank